Spaghetteria Eataly

Pinsa Romana

Cu toții știm că pizza este un simbol al alimentației mediteraneene, o gustare apreciată de toată lumea, însă puține persoane știu că termenul “Pizza” derivă din “Pinsa”, participiul trecut al verbului latin ‘pinsere’, adică “a presa”.
Evoluția cuvântului latinesc “Pinsa”
“Pinsa” -> “Pictas” -> “Casey” -> “Pizzas” -> “Pizza”

De ce Pinsa Romana ?

Pinsa Romana

Pinsa Romana îmbină rețeta antică și tehnologia modernă, astfel încât pizzarul să realizeze un aluat de neegalat, crocant la exterior însă cu un miez pufos, un gust deosebit și o digestibilitate ridicată.
Aluatul de Pinsa este realizat dintr-un amestec de faini de cea mai bună calitate, cu un înalt conținut proteic.
– Făină de grâu ( Frumento Tenero ) – Utilizarea unei faini de înaltă calitate cu un ridicat conținut proteic, permite realizarea unui aluat de o lungă perioadă de dospire ( minim 48h) și o înaltă hidratare ( >85% ).
– Făină de soia – Făina de soia este un ingredient vegetal cu importante valori nutritive, utilizată pentru înlocuirea grăsimilor de origine animală și a altor uleiuri sau grăsimi folosite în realizarea pizzei. Permite obținerea aceluiași efect cu privire la crocantete, dar cu un raport caloric net inferior.
– Făină de orez – Permite reținerea unei cantitați mari de apă în interiorul aluatului în fază de coacere, obținându-se astfel un produs crocant la exterior și pufos la interior. Produsul final este mult superior față de o pizza tradițională și mult mai apreciat de către consumatori.

Va asteptam sa gustati Pinsa Romana la noi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here